"Goddag vi er fra Google og vi vil sælge dig......."

Virksomheder oplever i højere og højere grad, at "Google" ringer til dem, men er det sandt at det er Google der ringer?

Læs mere på dette eksterne link direkte til Google (Engelsk): Phone calls from Google

Gennem mit arbejde som fotograf for Google Street View for virksomheder er jeg ofte i kontakt med virksomhedsejere der giver udtryk for deres frustration over, at "Google" tilsyneladende hele tiden ringer med tilbud om først det ene og så det andet.

I min egen virksomhed oplever jeg nogenlunde det samme.

Som oftest gøres der meget ud af at give det indtryk, at opkaldet kommer fra Google, men er det virkelig sandt?

google-ohoneNEJ! Google ringer aldrig for at sælge dig noget.....

Sandheden er, at Google kun yderst sjældent selv ringer ud til virksomheder, og hvis de gør, så er det stort set altid udelukkende for at lave undersøgelser.

Men hvem er det så der ringer?

Generelt er der tale om "kreative" bureauer, der i så stor udstrækning som muligt, forsøger at lukrere på at mange ejere og ledere i mindre og mellemstore virksomheder ofte kun har begrænset direkte viden om online profilering.

Til gengæld så ved samme ejere/ledere, at det er vigtigt at være synlig på Google, og det er dette misforhold mellem mangel på reel viden og forståelsen af synlighed online, der bevidst bliver forsøgt udnyttet.

Således forsøger man at sælge Google SEO, Google My Business, Google local page, Google "hvad-som-helst"....

Misforstå mig venligst ikke. Det ER vigtigt at være synlig på Google, men det som er problemet i denne sammenhæng, er at stort set alle disse bureauer, udelukkende er ude efter at score den hurtige gevinst, ved at sælge dig ydelser, ofte med dyre gentagne abonnements betalinger, og det vel at mærke ydelser som måske i virkeligheden slet intet koster, eller som i de fleste tilfælde ville kunne blive udført for et engangsbeløb!

I gamle dage var det telefonbogsannoncer, nu har bureauer med samme moralkodeks så kastet sig over Google "hvad-som-helst"....

Goddag, vi kan give dig en topplacering på Google!

Google sælger ikke SEO og ingen kan garantere dig en topplacering, med mindre du køber dig til den via Google Ads.

Det er faktisk nemt at tjekke om en virksomhed taler sandt, når de påstår at de kan garantere en topplacering på Google.

Gå ind på Google og lav en søgning efter SEO. Hvis det er korrekt, at virksomheden kan garantere en topplacering, så må virksomheden jo også selv dukke op med en topplacering med det de tilbyder.

Som oftest vil du ikke kunne finde virksomheden på de første mange undersider, hvilket taler sit helt tydelige sprog om deres "gode tilbud".

Sådan finder du ud af om du har brug for mere synlighed.

I Skagen Marketing tager vi en helt anden retning. For en beskeden engangsudgift tilbyder vi at gennemgå din virksomhed eller organisations aktuelle synlighed online. Dette giver dig et redskab til at foretage beslutninger på baggrund af.

Du får et tydeligt og lettilgængeligt overblik over om du kan findes online. Du finder ud af om kvaliteten af din online tilstedeværelse er af en tilstrækkelig kvalitet, og ikke mindst, så finder du ud af, hvordan du positionere dig i forhold til dine konkurrenter.

Endelig så vil du modtage forslag til områder der kan forbedres, og en vurdering af hvilke synlighedsmæssige resultater der umiddelbart kan forventes, suppleret med et overslag over hvad det vil koste at gennemføre disse forbedringer.

Produktet hedder: SynlighedsTjek™ og det kan du læse mere om her.

Hvis du har spørgsmål, skal du ikke tøve med at kontakte os.

Om artiklens forfatter:

Hans Christian Andersen har arbejdet med IT og Internet i mere end 20 år, og har fulgt udviklingen lige siden Internet's spæde start.

Han har udviklet online løsninger som hjemmesider samt webshops, og har også arbejdet med sociale medie platforme.

Hans Christian Andersen er indehaver samt daglig leder af Skagen Marketing.
Læs mere via dette link: Om Skagen Marketing

Udgivet i Artikler og tagget , .