Din nye hjemmeside får du ganske gratis!

Der findes virksomheder som markedsfører sig med dette budskab, selvom jeg endnu aldrig har oplevet ét eneste tilfælde hvor budskabet var sandt.

There ain't no such thing as a free lunch... (læs på wikipedia) - siger amerikanerne, og når det handle om penge, så plejer de nok at vide hvad de taler om. Men det er naturligvis sandheden, hvis det lyder for godt til at være sandt, så er sandsynligheden for at det er sandt heller ikke særlig stor.

gratis-hjemmesideForretningskonceptet for denne type virksomheder der markedsfører sig sådan er således stort set altid baseret på at gøre det svært at gennemskue hvad det reelt koster.

De gør som oftest brug af en teknik, hvor de gør alt for at lukrere på at kunden ikke har den store tekniske indsigt. De binder ofte den "gratis" ydelse i en lang periode som man ikke kan slippe ud af igen, og så er de ofte mestre i at gemme løbende service ordninger eller "undlade" at oplyse at blot den mindste hjælp er yderst omkostningskrævende.

En "gratis" ydelse kan i sagens natur ikke have en særlig høj kvalitet, og når du først er bundet, så opdager du dette, og vil måske gerne have hævet kvaliteten, hvilket du sagtens kan formedelst en klækkelig betaling.

Sådan er moralen ved disse virksomheder. De er udelukkende optaget af at tjene penge, og det er der som udgangspunkt intet forkert i, det skal vi alle, men det som er forskelligt her er, at de er fuldstændig ligeglade med om det de laver for deres kunder virker, eller med andre ord, de er ikke optaget af at deres kunders forretning forbedres.

Hvis det er vigtigt at du kan spare et par tusinde kroner på din nye hjemmeside, så misforstår du betydningen og vigtigheden af din hjemmeside, dit fokus skal være et helt andet sted! En bagatelagtigt forskel på et par tusinde kroner er intet at sammenligne med det du potentielt taber ved at spare på kvaliteten af din online tilstedeværelse!

I gamle dage var det telefonbogsannoncer der var midlet for denne slags virksomheder, i dag "forærer" de ofte nye hjemmesider væk....

Husk at hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det i det store hele altid også tilfældet!

Om artiklens forfatter:

Hans Christian Andersen har arbejdet med IT og Internet i mere end 20 år, og har fulgt udviklingen lige siden Internet's spæde start.

Han har udviklet online løsninger som hjemmesider samt webshops, og har også arbejdet med sociale medie platforme.

Hans Christian Andersen er indehaver samt daglig leder af Skagen Marketing.
Læs mere via dette link: Om Skagen Marketing

Udgivet i Artikler og tagget , .